Webshop » Verzorging & Wellness » Basis- en hulpstoffen » Zuivere Aloë Vera Gel - Inhoud: 100ml

Zuivere Aloë Vera Gel - Inhoud: 100ml

BIOGEL100 Zuivere Aloë Vera Gel - Inhoud: 100ml
BIOGEL100 Zuivere Aloë Vera Gel - Inhoud: 100ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Zuivere gel van Aloë Vera barbadensis miller*


Eigenschappen*
- Werkt ontsmettend: helpt tegen schimmels, virussen en bacteriën
- Helpt tegen spier- en gewrichtspijn
- Helpt bij de genezing van wonden
- Helpt tegen jeuk en brandwonden maar ook bij insectenbeten, zonnebrand en andere huidklachten kan je aloe vera gel gebruiken.
- Mag niet ontbreken in je huisapotheek

Biologische cosmetica met Ecogarantie label.

Sinds 18 april 2016 biedt Bioflore u een eigen en innovatieve formule van aloë vera gel.
We verzekeren u dat aloë vera niet is verpoederd en opnieuw gehydrateerd zoals vaak wordt aangetroffen in cosmetische formuleringen (aloë poeder of "dode aloë"). De gel beschikt dus nog al zijn therapeutische krachten.
Onze gel wordt verkregen uit vers sap en is rijk aan aloverose en andere actieve ingrediënten van de plant. Aloverose verhoogt de productie van witte bloedcellen, vermindert de ontstekingstoestand van de huid en bevordert de genezing.
Nog een andere eigenschap is dat aloë vera de penetratie van vetzuren in de huidlagen verhoogt.

De textuur, zalverigheid en stabiliteit maken van het eveneens een actief ingrediënt voor zelfgemaakte cosmetische bereidingen.

INCI: Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Aqua, Caesalpinia Spinosa Gum, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate

Aantekening bij de formulering
- deel vers sap: 94,9 % - *
- Caesalpina spinosa gum: of taragom, een 100% natuurlijke gom die toestaat gels en emulsies te verdikken en te stabiliseren. Dit middel geeft textuur aan gels door een structurerend effect en geeft een zeer zacht gevoel. Het gaat hier om een verdikkingsmiddel, rechtstreeks vanuit de plantenwereld (terwijl bv xanthaangom een chemische transformatie nodig heeft om geproduceerd te worden). De keuze voor deze plantaardige gom heeft een positieve invloed op de landbouwgemeenschap van Peru, het land van herkomst.
- de conserveermiddelen zijn strikt van plantaardige oorsprong: sodium levulinate is verkregen uit maïs, sodium anisate is verkregen uit basilicum (sodium hydroxyde, aanwezig in de vorige formule, werd verwijderd: hoewel het vaak aanwezig is in onze voeding, is dit conserveermiddel verkregen is door de chloorchemie en dus aanzienlijk onbetrouwbaar!) 
- Glyceryl Caprylate is afgeleid van kokosolie: deze plantaardige samenstelling voedt de huid, hydrateert en draagt bij tot de fluweelzachte textuur van de gel. Het zorgt eveneens voor de conservering.


*Gecontroleerde biologische landbouw: BE-BIO-01


€ 11,70 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal