Webshop » Etherische Oliën Bio » Tea tree, bio etherische olie 10ML Bioflore

Tea tree, bio etherische olie 10ML Bioflore

VWETBTETR10 Tea tree, bio etherische olie 10ML Bioflore
VWETBTETR10 Tea tree, bio etherische olie 10ML Bioflore


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Melaleuca alternifolia, Mirtefamilie (Myrtaceae)


Eigenschappen*
- Versterkt de immuniteit
- Desinfecterend en huidherstellend
- Stimulerend en tegelijk rustgevend
- Helpt tegen oververmoeidheid
- Helpt bij emotioneel onevenwicht en prikkelbaarheid
- Universele olie, een must voor in de huisaromatheek

Algemeen
De natuurlijke biotoop ligt in de regio van Nieuw-Zuid-Wales in Australië. De krachten als helende boom werden onthuld via de aboriginaltradities. De soort heeft zich goed aangepast in het oosten van Zuid-Afrika en produceert een etherische olie die op alle vlak identiek is aan die uit Australië. De werking komt grotendeels van de monoterpenen: vooral terpineen-4-ol en alfa-terpineol.

Eigenschappen*
De etherische olie van tea tree verdient goed zijn titel van «panaceae». Er is een brede waaier aan toepassingen. Het stimuleert het immuunsysteem, is breedwerkend antibacterieel, antifungicide en anti-inflammatoir. Tea tree olie wordt ook zeer goed getolereerd door de huid en de slijmvliezen. Ze is de onmisbare basis voor verschillende cosmetische producten. De tea tree zorgt voor het zuiveren van de huid en de slijmvliezen. Het verdrijft ook een groot aantal insecten en parasieten.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak
Tea tree is nauw verbonden aan de concrete aspecten van het bestaan. Ze herstelt het evenwicht, geeft een stevige basis, verdrijft mentale verwarring en bestrijdt zenuwuitputting. Eén van zovele mogelijkheden om de dag goed te beginnen: 4 à 5 druppels in uw neutrale dosis douchegel. Dit recept, klaar voor gebruik, bestaat eveneens onder het merk CMD.

Ons advies
Waarschijnlijk de belangrijkste van het aromatherapeutische repertorium en in ieder geval de meest gebruikte. Onmisbaar in uw «aromatheek».


Etherische olie verkregen door stoomdistillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 4,60 inclusief BTW

Beschikbaar