Webshop » Zaden groenten » Peulvruchten » Pronkboon 'Emergo' BIO De Bolster (1200)

Pronkboon 'Emergo' BIO De Bolster (1200)

ZPEDB1200 Pronkboon 'Emergo' BIO De Bolster (1200)



Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Pronkboon ‘Emergo’ is een sterk en productief gewas met witte bloemen en zeer lange, dikke en donkergroene peulen. Het gewas is zeer fors en heeft weinig last van windschade.

Regelmatig en op tijd plukken is belangrijk! Als de peulen te dik geworden zijn, kan men nog wel de onrijpe zaden opeten. Vanwege de forse groei, slechts 2 à 3 zaden per stok zaaien; ruime afstand (80 x 80 cm) tussen de stokken (langs stokken/ondersteuning laten groeien) hanteren. Het gewas is zeer fors en heeft weinig last van windschade en wordt daarom vaak als windbescherming gebruikt.

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De stamsoorten kunnen in principe zonder ondersteuning geteeld worden, maar een teelt langs (kort) gaas of met rijshout heeft ook hier voordelen: doorplukken is aanzienlijk gemakkelijker en er liggen geen peulen op de grond.

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm).

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.


Teelt in vollegrond
rechtstr. zaaien: mei-juni                                             
oogsten: juli-oktober 

                                            
Overige specificaties:
Inhoud kleinverpakking        :       75 gram (voor min. 4 m2)
Aantal zaden per gram        :       0,8 zaden
Plantafstand        :       75x15 cm
Planthoogte        :       200-250 cm
Standplaats        :       zon


€ 4,29 € 4,59

Beschikbaar