Webshop » Planten » Eetbare planten » Zoete aardappel 1 plant in pot TessGruun

Zoete aardappel 1 plant in pot TessGruun

ZPLTGZOAAP7 Zoete aardappel  1 plant in pot TessGruun
ZPLTGZOAAP7 Zoete aardappel  1 plant in pot TessGruunZPLTGZOAAP7 Zoete aardappel  1 plant in pot TessGruun


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

De zoete aardappel of bataat (Ipomoea batatas) is een plant uit de windefamilie (Convolvulaceae). De zoete aardappel is een zetmeelhoudende knol, een verdikking van de wortels. In Polynesië heet hij kumara.
De zoete aardappel wordt onder meer gebruikt in de Surinaamse keuken. In de Verenigde Staten staat hij traditioneel als yam op het menu voor Thanksgiving Day. De knollen wordt geschild en gekookt en meestal met kruiden geserveerd als bijgerecht. In Canada zijn frites van zoete aardappel populair, de zogenaamde sweet potato fries. Voor 1500 na Chr. was het belangrijkste verspreidingsgebied van de zoete aardappel gelegen in Zuid-Amerika. Vanaf de 16e eeuw wordt de plant door de Spanjaarden overgebracht naar China, Japan, de Filipijnen en de Indonesische archipel, waar het spoedig een belangrijk voedingsmiddel werd.
Als je vroeg begint wat het beste is, eerst in een pot met potgrond die je warm opkweekt zo verleng je het seizoen.  Plant nooit de knollen buiten uit in de volle grond voor 15 mei, wacht tot het zeker niet meer vriest en de grond goed is opgewarmd. Leg eventueel wat zwarte plastic over de grond waar je ze gaat planten. Plant niet te diep , 45cm uit mekaar en aard hem aan net als je doet met aardappels  De zoete aardappel vraagt vochtige, goed doorlatende grond. Drie weken voor voor je oogst geen water meer te geven. Wacht zolang mogelijk met oogsten dan ga je de mooiste knollen hebben, maar oogst wel voor de vorst want daar kunnen ze absoluut niet tegen. Laat ze zoals gewone aardappelen eerst wat drogen op het veld voor je ze opraapt.

€ 1,95 inclusief BTW

Uitverkocht