Webshop » Etherische Oliën Bio » Eucalyptus Globulus, bio - Inhoud: 50 ml

Eucalyptus Globulus, bio - Inhoud: 50 ml

HEEUGL50 Eucalyptus Globulus, bio - Inhoud: 50 ml
HEEUGL50 Eucalyptus Globulus, bio - Inhoud: 50 ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Eucalyptus globulusMirtefamilie (Myrtaceae)

Eigenschappen
- Helpt bij aandoeningen aan de lagere luchtwegen: bronchitis, longontsteking (pneumonie), bepaalde vormen van astma met bronchiale verstopping, emfyseem, ...
- Zorgt voor mentale scherpte
- Werkt ontsmettend: helpt tegen schimmels, virussen en bacteriën
- Helpt tegen spierpijn
- Helpt tegen vermoeidheid


Algemeen
In tegenstelling tot de eucalyptus radiata is de eucalyptus globulus verspreid over de hele wereld. In het Middellandse-Zeegebied heeft deze boomsoort gediend voor herbebossing en de drooglegging van moerasgebieden. Eucalyptus globulus bestaat natuurlijk uit 1,8-cineol (ook bekend als eucalyptol), monoterpenolen, monoterpenen en een beetje ketonen. Onze etherische olie bevat 73,29 % cineol.


Eigenschappen
De eucalyptus globulus is een sterk expectorans en mucolyticum. Het wordt bij voorkeur gebruikt voor aandoeningen aan de lagere luchtwegen: bronchitis, longontsteking (pneumonie), bepaalde vormen van astma met bronchiale verstopping, emfyseem, ... Eucalyptus globulus heeft een krachtige werking. Enige voorzichtigheid is aangewezen bij cutaan gebruik.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief. Ze vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.


Psycho-emotioneel vlak 
Zoals alle etherische oliën die rijk zijn aan cineol, stimuleert Eucalyptus globulus op mentaal vlak. Deze etherische olie leidt de geest tot een scherper en helder inzicht. Tijdens een meditatiesessie kunt u de olie ook verdampen, maar gebruik niet te veel, anders wordt ze snel benauwend.


Etherische olie verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 14,50 inclusief BTW

Beschikbaar