Webshop » Zaden groenten » Pootgoed » Aardappel pootgoed Carolus resistent 5 stuks TessGruun

Aardappel pootgoed Carolus resistent 5 stuks TessGruun

ZPLTGCAR Aardappel pootgoed Carolus resistent 5 stuks TessGruun
ZPLTGCAR Aardappel pootgoed Carolus resistent 5 stuks TessGruunZPLTGCAR Aardappel pootgoed Carolus resistent 5 stuks TessGruunZPLTGCAR Aardappel pootgoed Carolus resistent 5 stuks TessGruun


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Aardappel pootgoed Carolus, een middenvroege geelschillige bloemige aardappel met rode ogen en Phytophthora resistentie in loof en knol, ideaal voor de biologische teelt . Carolus is een vrij kruimige, geelschillige aardappel met mooie rode ogen. Vanwege de resistentie tegen Phytophthora in loof en knol, is Carolus op eenvoudige wijze te telen voor volkstuinders en particulieren. Carolus geeft een hoge opbrengst en ook ideaal om frietjes van te maken.
De Carolus kent de oorsprong uit een kruising van 1997 met een wilde familieverwant uit Zuid-Amerika met Phytophthora resistentie. Vervolgens zijn diverse zogenaamde terugkruisingen uitgevoerd met rassen uit Nederland en Duitsland. Deze terugkruisingen waren noodzakelijk om raswaardig materiaal te verkrijgen welke geschikt is voor de huidige markt, met behoud van de Phytophthora resistentie. De naam Carolus verwijst naar de Vlaamse geleerde, arts en botanicus Carolus Clusius, die in de 16e eeuw een grote rol speelde bij de verspreiding van de aardappel in Europa.

€ 1,60 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  

Volumekortingen

Vanaf 2Vanaf 5
€ 1,45€ 1,39