Webshop » Verzorging & Wellness » Atlasceder, bio - Inhoud: 10ml

Atlasceder, bio - Inhoud: 10ml

HECEAT10 Atlasceder, bio - Inhoud: 10ml
HECEAT10 Atlasceder, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Cedrus atlantica, Dennenfamilie (Pinaceae)

Eigenschappen*
- Stimuleert het lymfevatenstelsel
- Stimuleert de arteriële bloedsomloop
- Helpt tegen waterretentie
- Werkt lipolytisch (lost vet op)
- Kan gebruikt worden om dermatoses te behandelen

Voorstelling
Deze boom is nauw verwant met de libanonceder, een beroemde boom uit de oudheid. Je kunt de atlasceder vinden in het Marokkaanse Atlasgebergte, maar eveneens in Frankrijk. Om de etherische olie ervan te verkrijgen, distilleert men het hout, vooraf gereduceerd tot houtspaanders. De etherische olie van atlasceder bevat sesquiterpenen, sesquiterpenolen en ketonen.

Eigenschappen* 
De belangrijkste eigenschap van deze etherische olie is dat het lymfatisch is, ze stimuleert het lymfevatenstelsel. Ze stimuleert de arteriële bloedsomloop, is doeltreffend tegen waterretentie en is lipolytisch (lost vet op). Ze is helend en grijpt in, als synergie, om de dermatoses te verzorgen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma van deze etherische olie is houtachtig, eerst zachter en vervolgens sterker. De etherische olie van ceder is een mengeling van sereniteit en plechtigheid. Ze bevordert meditatieve toestanden en alle omstandigheden die zijn gelinkt aan de spiritualiteit.

Ons advies 
Deze boom maakt deel uit van de dennenfamilie (dennen, sparren, …), maar onderscheidt zich echter duidelijk door in het hart van zijn stam zijn tijdloze boodschap te bewaren.


Etherische olie verkregen door distillatie van hout 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 3,90 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal