Bittere sinaasappel, bio - Inhoud: 10ml

HECIAU10 Bittere sinaasappel, bio - Inhoud: 10ml
HECIAU10 Bittere sinaasappel, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Citrus aurantium var. Amara, Wijnruitfamilie (Rutaceae)

Eigenschappen*
- Regulariseert het hart- en ademhalingsstelsel
- Helpt tegen spasmodische hoest
- Anti-inflammatoire werking
- Helpt bij gewrichtspijnen
- Kan gebruikt worden als huidtonicum

Voorstelling
De etherische olie van bittere sinaasappel (of bigarade) wordt verkregen door de distillatie van jonge twijgjes met zeer kleine vruchtjes in het begin van hun ontwikkeling. Deze vruchten komen uit Paraguay. Het bio-certificaat geeft aan dat ze gekweekt worden door de plaatselijke bevolking die zo kunnen blijven leven van hun omgeving. De etherische olie van bittere sinaasappel bestaat uit monoterpenen, (vooral) esters, monoterpenolen, sesquiterpenen, ...

Eigenschappen* 
De bittere sinaasappelolie bevat vooral veel esters (het dominante biochemische bestanddeel). In de aromatische biochemie zorgen esters voor harmonie en brengen terug tot de essentie. Deze olie regulariseert doeltreffend het hart- en ademhalingsstelsel. In een synergie draagt ze bij tot het kalmeren van spasmodische hoest. U kunt profiteren van de anti-inflammatoire werking door de olie te gebruiken voor gewrichtspijnen door emotionele en zenuwproblemen. Door haar zuiverende en anti-inflammatoire werking is de etherische olie van bittere sinaasappel een huidtonicum dat gebruikt kan worden voor een gemengde en vette huid.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak 
De etherische olie van bittere sinaasappel verspreidt een fris, jeugdig, omhullend aroma waar een zekere bitterheid doorkomt. Ze verzacht, beschermt en troost gebroken harten.

Ons advies 
Het verschil tussen de bittere sinaasappel en de oranjebloesem merk je vooral aan de reuk, in termen van nuances en intensiteit. Bittere sinaasappel is minder exclusief en wordt gemakkelijk gecombineerd, bijvoorbeeld met fijne lavendel om een zeer klassieke antistressmiddeltje samen te stellen.


Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 4,70 inclusief BTW

Beschikbaar