Citroenverbena, bio - Inhoud: 2,5ml

HELICIB2 Citroenverbena, bio - Inhoud: 2,5ml
HELICIB2 Citroenverbena, bio - Inhoud: 2,5ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn


Lippia citriodora, Ijzerhardfamilie (Verbenaceae)

Eigenschappen*
- Werkt anti-inflammatoir
- Kan verzachting brengen bij de ziekte van Crohn
- Verzacht angstgevoelens en werkt sedatief
- Kalmeert hartkloppingen en werkt hypotensief
- Goed voor het hormoonstelsel

Algemeen 
Citroenverbena biedt een vrij dure etherische olie. Het is nochtans één van de meest opmerkelijke etherische oliën met aldehyden, een chemische familie die men herkent aan het kenmerkende citroenaroma. De aldehyden in kwestie zijn aangename citralen, maar er zijn ook monoterpenen, sesquiterpenen, esters, ...

Eigenschappen* 
De etherische olie van citroenverbena is anti-inflammatoir (reumatismes, artritis,…). U kunt ze best gebruiken als vloeistof voor verdamping, want de aldehyden zijn relatief dermocaustisch (kunnen huidirritatie veroorzaken). Deze olie kan verzachting brengen bij de ziekte van Crohn. Ze werkt sedatief en verzacht angstgevoelens. Ze kalmeert hartkloppingen en is hypotensief. Een uitstekende etherische olie die haar harmonie laat voortvloeien naar het hormoonstelsel.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak 
De etherische olie van citroenverbena vormt een basisbehandeling tegen emotionele ongevoeligheid en depressieve toestanden die eruit voortvloeien.

Ons advies 
De interessantste van de geurige citroenaldehyden. Deze olie is aan de duurdere kant, maar wordt niet vaak puur gebruikt: het is altijd een goed idee haar te verdunnen.


Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1€ 12,40 inclusief BTW

Beschikbaar