Citroenverbena Roll-On, bio - Inhoud: 10ml

OPLICIB10 Citroenverbena Roll-On, bio - Inhoud: 10ml
OPLICIB10 Citroenverbena Roll-On, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn


Lippia citriodora, Ijzerhardfamilie (Verbenaceae)

Verdunning (3%) in vierge bio jojoba-olie van eerste koude persing  
Gepresenteerd in roll-on flesje van 10 ml voor cutaan gebruik (uitwendig/op de huid)

Eigenschappen
- Werkt anti-inflammatoir
- Kan verzachting brengen bij de ziekte van Crohn
- Verzacht angstgevoelens en werkt sedatief
- Kalmeert hartkloppingen en werkt hypotensief
- Goed voor het hormoonstelsel

Algemeen
Citroenverbena biedt een vrij dure etherische olie. Het is nochtans één van de meest opmerkelijke etherische oliën met aldehyden, een chemische familie die men herkent aan het kenmerkende citroenaroma. De aldehyden in kwestie zijn aangename citralen, maar er zijn ook monoterpenen, sesquiterpenen, esters, ...

Eigenschappen 
De etherische olie van citroenverbena is anti-inflammatoir (reumatismes, artritis,…). U kunt ze best gebruiken als vloeistof voor verdamping, want de aldehyden zijn relatief dermocaustisch (kunnen huidirritatie veroorzaken). Deze olie kan verzachting brengen bij de ziekte van Crohn. Ze werkt sedatief en verzacht angstgevoelens. Ze kalmeert hartkloppingen en is hypotensief. Een uitstekende etherische olie die haar harmonie laat voortvloeien naar het hormoonstelsel.
* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak
Het delicate aroma dat vrijkomt is een harmonieuze synthese van lichtheid en diepte. Licht en diep, opgewekt en gereserveerd, lippia citriodora verzoent ons met onze positieve emoties zonder risico op overdreven enthousiasme. Deze olie vormt een basisbehandeling tegen emotionele gevoelloosheid. Dit is de belangrijkste etherische olie tegen zenuwinzinkingen. Ook wanneer een depressieve toestand zich vastzet in een minderwaardigheidscomplex kan deze olie het gemoed verzachten. Deze olie helpt ook uitstekend om nachtelijke bezorgdheden achterwege te laten en te genieten van een diepe, herstellende slaap zonder steeds ongewild wakker te worden.

Gebruik
Ga met de roll-on over de binnenkant van uw polsen, wrijf uw polsen over elkaar, breng ze naar uw neus toe en adem het vrijgekomen aroma verschillende keren diep in. Daarna kunt u het aanbrengen op andere plaatsen: de elleboogholten, plexus solaris, hals en nek, voetzolen, ...


Etherische olie verkregen door distillatie van de plant 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 7,70 inclusief BTW

Uitverkocht