Curcuma, bio - Inhoud: 10ml

HECULOB10 Curcuma, bio - Inhoud: 10ml
HECULOB10 Curcuma, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Curcuma longa, Gemberfamilie (Zingiberaceae)
Afkomst: Madagaskar

Eigenschappen*
- Stimuleert de spijsvertering en lever
- Werkt carminatief (vermindert darmgassen)
- Werkt zowel stimulerend als relaxerend
- Werkt antiparasitair, antibacterieel en immunostimulerend
- Werkt specifiek tegen Staphylococcus aureus

Algemeen
Het rizoom of de wortelstok van curcuma, afkomstig uit Indië, China en Madagaskar, wordt sinds de oudheid gebruikt als specerij en geneesmiddel. De wortelstok is bekend voor zijn buitengewone antioxiderende werking. Zijn etherische olie doet denken aan die van gember, maar blijft zeer specifiek: ketonen domineren (meer dan 60% turmerone). Verder bevat hij ook monoterpenen, sesquiterpenen en een beetje cineol ...

Eigenschappen
De etherische olie van curcuma wordt gebruikt voor haar digestieve eigenschappen door de spijsvertering in het algemeen te stimuleren, vooral de lever. Ze is carminatief (helpt de darmgassen te elimineren) en zowel stimulerend als relaxerend: de dominante ketonen introduceren een omgekeerd effect volgens de doses. Verder werkt ze ook antiparasitair (vooral op het darmniveau), antibacterieel en immunostimulerend. Ze heeft ook een aangetoonde specifieke werking tegen de Staphylococcus aureus. Deze olie is rijk aan ketonen en heeft een specifieke werking tegen de virussen met een uitgesproken tropisme voor de huid. De stimulerende en antioxiderende werking van de turmerone staat toe het in de cosmetica te gebruiken. Het is altijd nuttig de olie voldoende te verdunnen.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak 
Hoewel de etherische olie van curcuma vaak vergeleken wordt met die van gember, is die laatste nochtans nauwer verwant met de emotie en de sensualiteit. De olie van curcuma, met wortel- en specerijnuances, suggereert het hedonisme, het genot van het moment. Ze is neurotonisch, zorgt voor de mentale scherpte. Hoewel hun aroma's verschillend zijn, vinden we er toch enkele gelijkenissen met Anethum graveolens (dille): ze is perfect voor massages en kan op zichzelf of in een combinatie gebruikt worden, bijvoorbeeld met gember.

Ons advies 
Het rizoom van curcuma, met al zijn bestanddelen, blijft ons verbazen. Onder al de "levenswortels" is deze zonder twijfel de meest opmerkelijke. De etherische olie is klaarblijkelijk daarvan de weerspiegeling: verbonden aan alle dimensies van het individu - de aarde, het hart, het hoofd.


Etherische olie verkregen door distillatie van het rizoom 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 9,05 inclusief BTW

Beschikbaar