Eucalyptus Radiata, bio - Inhoud: 50ml

HEEURA50 Eucalyptus Radiata, bio - Inhoud: 50ml
HEEURA50 Eucalyptus Radiata, bio - Inhoud: 50ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Eucalyptus radiata, Mirtefamilie (Myrtaceae)

Eigenschappen
- Werkt slijmoplossend en bacteriedodend
- Verlicht de ademhaling
- Wordt goed getolereerd
- Boost voor het geheugen en mentale scherpte


Algemeen
Deze eucalyptus biedt een goed getolereerde etherische olie aan die overvloedig gebruikt wordt in de aromatherapie. De etherische olie bevat monoterpenen, monoterpenolen, en vooral de oxide 1,8 cineol. Dit laatste ingrediënt is het grootste bestanddeel, maar bedraagt nooit meer dan 70%.


Eigenschappen* 
De etherische olie van eucalyptus radiata is een expectorans. Op zichzelf of zelfs in een samenstelling ontlast ze het ademhalingssysteem. Door haar zachtheid en haar onschadelijkheid, wordt ze doelgericht gebruikt om te strijden tegen aandoeningen van de bovenste luchtwegen: rhinitis, sinusitis, otitis. Het is een prima keuze voor atmosferische verdamping, op zichzelf of in een samenstelling.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.


Psycho-emotioneel vlak 
Het is een uitstekend neurotonicum op mentaal vlak. Het geheugen en de intellectuele scherpte krijgen een boost. Op dit vlak kun je het vergelijken met cineol rozemarijn dat een zeer gelijkende werking heeft.


Ons advies 
Door het gebruik en de populariteit is het de koning van de eucalyptussen. Denk echter wel aan afwisseling: bijvoorbeeld met eucalyptus van Smith, niaouli, wilde marjolein…


Etherische olie verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van de boom
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 18,15 inclusief BTW

Beschikbaar