Eucalyptus Smothii, bio - Inhoud: 10ml

HEEUSM10 Eucalyptus Smothii, bio - Inhoud: 10ml
HEEUSM10 Eucalyptus Smothii, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn


Eucalyptus smithii, Mirtefamilie (Myrtaceae)

Eigenschappen*
- Bevordert de ademhaling
- Werkt immunostimulerend
- Heeft een licht koortsverdrijvend effect

Algemeen
Deze etherische olie is rijk aan cineol, maar ook monoterpenen (vooral pinenen), een klein vleugje aldehyden en monoterpenolen (vooral alfa-terpineol).

Eigenschappen* 
Een intense maar ook gematigde werking voor de ademhaling: het mooi gebalanceerde duo cineol-pinenen is kenmerkend voor deze etherische olie. Deze olie helpt om de slijmvliezen te laten ontzwellen en zorgt ervoor dat bronchiale afscheidingen vloeibaar gemaakt worden. De olie van eucalyptus smithii werkt immunostimulerend, maar minder specifiek op dit vlak dan bij de eucalyptus radiata. Ze heeft ook een licht koortsverdrijvend effect.
De etherische olie van de eucalyptus smithii zal bij voorkeur gebruikt worden voor de lagere luchtwegen. Ze wordt beter en algemener verdragen in vergelijking met de eucalyptus globulus. Alle soorten extern gebruik krijgen de voorkeur, maar vooral de verdamper.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak 
Net als alle andere etherische oliën die rijk zijn aan cineol, is deze olie sterk verbonden met het mentale. Terwijl de meeste soorten eucalyptus beschouwd kunnen worden als rationele personaliteiten, een beetje koel, heeft deze Eucalyptus Smithii toch haar eigen nuances.
Om het even waarvoor of hoe je ze gebruikt, deze etherische olie verdient gecombineerd te worden. De beste partner hiervoor is de grove den die natuurlijk de aanwezigheid van de pinenen versterkt. Het effect bij een synergie is nog beter.

Ons advies 
Te weinig gebruikt naar onze mening. Haar plaats zit tussen eucalyptus radiata (altijd de ‘zachtste’) en eucalyptus globulus (die soms een beetje te direct is). Ze verspreidt goed, maar verstikt niet en dat zult u nog meer merken wanneer u het combineert met grove den.


Etherische olie verkregen door distillatie van de bladeren van de boom 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 3,95 inclusief BTW

Uitverkocht