Webshop » Verzorging & Wellness » Hydrolaat van Verbena, bio - Inhoud: 200ml

Hydrolaat van Verbena, bio - Inhoud: 200ml

HAALCIB200 Hydrolaat van Verbena, bio - Inhoud: 200ml
HAALCIB200 Hydrolaat van Verbena, bio - Inhoud: 200ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Aloysia citriodora of Lippia citriodora

De etherische olie, afkomstig uit Zuid-Amerika of Noord-Afrika, is duur omdat ze moeilijk te produceren is. Vanuit economisch standpunt en om een aanvaardbaar aromatisch niveau te verkrijgen, wordt de etherische olie verdund (zie de gecombineerde producten hieronder). Het hydrolaat biedt ons een andere doeltreffende mogelijkheid om te genieten van de ongelooflijke werking van deze aromatische plant. Het aroma is weelderig, evenredig met wat de etherische olie ons biedt.

De pH van gemiddeld 5,5 is dicht bij de zuurbeschermingslaag van de huid. Het zuivert de gelaatskleur van de normale en gemengde huidHet wordt gebruikt als gezichtstonic en, in dit geval, is het gunstiger het te combineren met het hydrolaat van cisteroos.

Dit hydrolaat heeft uiteraard dezelfde verzachtende krachten als de etherische olie. Het hydrolaat van verbena verzacht en verfrist de huid, in het bijzonder de gevoelige huid.

Het schijnt een opvallende affiniteit te hebben voor de slijmvliezen. Men kan het aanbevelen bij een mondspoeling na een tandheelkundige operatie, alleen of gecombineerd: gecombineerd met cisteroos indien er bloedingen zijn, met helichrysum wanneer er zwellingen zijn. Het kan ook gebruikt worden bij een neusspoeling in geval van uitdroging van de slijmvliezen wanneer de verwarming te hard opstaat.

Wanneer het alleen gebruikt wordt, of in combinatie met fijne lavendel of pepermunt, is het een uitstekende natuurlijke aftershave. Het aroma met kruidige en citraltoetsen is eerder geschikt voor mannen.

Wanneer je het toevoegt aan drinkwater heeft het hydrolaat een impact op stress en angst. Het specifieke karakter van verbena, in dit geval vrij verwant met de citroenmelisse, zal vreugde en vertrouwen terugbrengen wanneer het zelfvertrouwen wat lager staat.

Het bevordert het endocriene evenwicht en de spijsvertering, met een getekende affiniteit voor de schildklier en de pancreas.

Het is een interessante oplossing in geval van het premenstrueel syndroom en om krampen in het algemeen te verzachten. Een uitstekend aperitief wanneer er een gebrek aan eetlust is door stress en emotionele spanning. Zeer goed voor in een kruidenthee 's avonds voor een vredige en herstellende slaap.

Heerlijk in desserten, gebakjes, recepten met vis en schaaldieren. 


Hydrolaat door distillatie van bronwater, gecontroleerd door Be-Bio-01€ 7,70 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal