Lavendel Officinalis, bio - Inhoud: 10ml

HELAOF10 Lavendel Officinalis, bio - Inhoud: 10ml
HELAOF10 Lavendel Officinalis, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn

Lavandula officinalis, Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)

Eigenschappen*
- Helpt tegen krampen, reumatische pijn, spiersamentrekkingen en hoofdpijn
- Wondermiddel bij (brand)wonden
- Genezend en anti-inflammatoir
- Houdt muggen op afstand

Algemeen
De lavendel officinalis wordt op lagere hoogte gekweekt dan de fijne lavendel. Ze bevat een beetje minder esters en is rijker aan linalool en kamfer. Deze soort is niet duur, maar wel sterk.

Eigenschappen*
De etherische olie van fijne lavendel is antispasmodisch. Ze harmoniseert het zenuwstelsel: ze kalmeert of tonifieert naargelang de noden en toepassing (verdamping, frictie, massage, bad). Haar krampwerende en pijnstillende kwaliteiten maken ze doeltreffend tegen krampen, reumatische pijnen, spierspasmes en hoofdpijn. Het is een wondermiddel voor wonden en brandwonden. De anti-inflammatoire eigenschappen en helende werking maken deze olie onmisbaar in esthetische aromatherapie om de huid te regenereren en tal van dermatoses te bestrijden.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Ons advies 
Lavendula officinalis is niet duur omdat de soort sterk en overvloedig aanwezig is. Het is de echte lavendel die als basis geschikt is voor een groot aantal toepassingen, ook ver buiten de gezondheid en het welzijn.


Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 6,40 inclusief BTW

Uitverkocht