Oregano, bio - Inhoud: 10ml

HEORCOB10 Oregano, bio - Inhoud: 10ml
HEORCOB10 Oregano, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn


Origanum compactum; Origanum heracliteum; Origanum vulgaris, Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)

Eigenschappen
- “Natuurlijk antibioticum”
- Werkt antibacterieel, antiparasitair en antiviraal
- Versterkt de immuniteit en weerstand
- Bron van vitale energie

Algemeen 
De verschillende oregano's komen uit het Middellandse Zeegebied en Marokko. Deze etherische oliën zijn rijk aan fenolen, voor het merendeel carvacrol en ook thymol. Het is één van de rijkste etherische oliën: fenol- carvacrol en thymol vertegenwoordigen ongeveer 60% van haar biochemische samenstelling. Ze heeft dus een sterk potentieel tegen infecties.

Eigenschappen* 
Deze etherische olie is in alle opzichten te gebruiken zoals de etherische olie van bonenkruid: een "natuurlijk antibioticum". Ze is vooral sterk antibacterieel, maar ook anti-parasitair en antiviraal. Ze wordt sterker gedoseerd dan bonenkruid en ook haar reactiviteit is sterker. Deze olie wordt vaak gebruikt wanneer er winterinfecties zijn of om de immuniteit nog wat te versterken op de vooravond van een reis naar een min of meer exotische bestemming.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak 
Dit middel stimuleert de vitale energie. Ze is op dat vlak vrij verwant met het bonenkruid, maar toch minder complex dan die laatste. De etherische olie van oregano is een stevig product van de aarde, geschikt om een goede basis van vitale energie door te geven. Op dit vlak is ze eerder te vergelijken met rode tijm (of thymol-tijm) dan met het bonenkruid.

Ons advies 
Ze wordt veelvuldig gebruikt en vooral geconsumeerd in capsulevorm. Een praktisch voedingsmiddel, maar het heeft de neiging haar kracht te verbergen. Ook te gebruiken in aromatische kruidenthee's, een soort warming-up voor uw culinaire creativiteit.


Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 8,95 inclusief BTW

Beschikbaar