Spijklavendel, bio - Inhoud: 10ml

HELASP10 Spijklavendel, bio - Inhoud: 10ml
HELASP10 Spijklavendel, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn


Lavandula latifolia spica, Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of labiatae)

Eigenschappen
- Helpt tegen brandwonden
- Helpt tegen steken van dieren
- Huidherstellend vermogen
- Slijmafdrijvend en slijmoplossend
- Helpt tegen ademhalingsaandoeningen
- Goed voor de gewrichten
- Werkt tonisch, in het bijzonder hartversterkend

Algemeen
Spijklavendel groeit op een lagere hoogte dan de echte lavendel. Deze wilde soort groeit op berghellingen die niet hoger liggen dan 600m. De drie grootste ingrediënten van haar biochemie zijn linalool (een hedendaagse monoterpenol), cineol en kamfer (of borneon).

Eigenschappen* 
De werking van de etherische olie van spijklavendel is sterker dan die van fijne lavendel. Ze helpt tegen brandwonden en steken van giftige dieren zoals insecten, schorpioenen, … Ze helpt ook bij de behandeling van mycoses en diverse dermatoses omwille van haar vermogen om de huid te herstellen. De aanwezigheid van cineol oxide geeft deze olie slijmafdrijvende en slijmoplossende eigenschappen. Ze is geschikt als basisbehandeling voor ademhalingsaandoeningen. Ze kan overwogen worden om gewrichtsreuma en gewrichtskrampen te verminderen. Ook tonisch, en in het bijzonder hartversterkend, dankzij haar kamfer.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak 
Deze olie is krachtig en zuurstofgevend. Ze drukt perfect de fleurigheid en de wilde natuur uit waaruit ze is voortgekomen.

Ons advies 
Het is de “andere lavendel", even onvermijdelijk in de aromatherapie als de echte lavendel.


Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 4,70 inclusief BTW

Beschikbaar