Thymok-tijm, bio - Inhoud: 5ml

HETHVUTH5 Thymok-tijm, bio - Inhoud: 5ml
HETHVUTH5 Thymok-tijm, bio - Inhoud: 5ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn


Thymus vulgaris thymoliferum, Lipbloemenfamilie (Lamiaceae of Labiatae)

Eigenschappen*
- Helpt bij chronische infecties
- Verzacht pijn bij artrose
- Geeft een boost aan gebrekkig immuunsysteem

Algemeen
Terwijl linalol-tijm voorkomt op onregelmatige terreinen, is de rode tijm meer gesteld op vlaktes. De etherische olie bestaat vooral uit thymol, fenol (kenmerkend voor de soort), monoterpenen (waaronder het paracymeen met een antalgische percutane werking) en een beetje monoterpenolen.

Eigenschappen*
De etherische olie van thymol-tijm is te vergelijken met andere etherische oliën met fenol, zoals die van oregano en bonenkruid. Ze toont haar specifieke karakter bij chronische infecties. Ze verzacht pijn ten gevolge van artrose en geeft energie aan personen die zijn verzwakt door een gebrekkig immuunsysteem.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak
Het aroma dat vrijkomt is warm, doordringend en aardachtig. Rode tijm richt zich tot persoonlijkheden die gehecht zijn aan een hoger doel, maar geremd en belemmerd zijn door een zwakke vitaliteit en een gebrek aan vastberadenheid.

Ons advies
Deze etherische olie heeft een intens aardse identiteit. De plant zelf is intiem verbonden met de aarde, waaruit ze als uitgroeisel verschijnt.


Etherische olie verkregen door distillatie van de bloeiende toppen 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 8,90 inclusief BTW

Beschikbaar