Ylang-Ylang Compleet, bio - Inhoud: 10ml

HECAODTT10 Ylang-Ylang Compleet, bio - Inhoud: 10ml
HECAODTT10 Ylang-Ylang Compleet, bio - Inhoud: 10ml


Twitter
E-mail
Facebook
LinkedIn


Cananga odorata, Zuurzakfamilie (Annonaceae)

Eigenschappen*
- Regelt het autonome zenuwstelsel
- Kalmeert hartkloppingen door stress
- Werkt hypotensief
- Wordt gebruikt als huid- en haartonicum

Algemeen
Deze boom met grote gele bloemen is kenmerkend voor de eilanden van de Indische Oceaan: Madagaskar, de Comoren, Réunion. De aromatherapie, die zich baseert op alle moleculen van de etherische olie, gebruikt deze "complete etherische olie". Ze wordt geproduceerd door met de distillatie door te blijven gaan tot het einde, een tiental uren lang. Het parfum van deze complete etherische olie blijft aangenaam, maar is toch zwaarder. De etherische olie van ylang-ylang bestaat uit esters, monoterpenolen, sesquiterpenen, een beetje fenolen, ...

Eigenschappen*
Door het hoge aantal esters is deze etherische olie een grote regelaar van het autonome zenuwstelsel. In deze context gebruikt men ze vooral om hartkloppingen door stress te kalmeren. Ze werkt ook hypotensief. Het is absoluut noodzakelijk deze olie te verdunnen in plantaardige olie (maximum 20% etherische olie), want ze is dermocaustisch (kan huidirritaties veroorzaken). De etherische olie van ylang-ylang wordt, mede dankzij haar bijzondere geur, ook gebruikt als huid- en haartonicum.

* De voorafgaande samenvatting is louter informatief: het vormt een synthese van eigenschappen die zijn omschreven in de erkende aromatherapeutische werken en/of die conform zijn met de eeuwenoude en populaire tradities. Het is in geen enkel geval medische informatie noch een indicatielijst.

Psycho-emotioneel vlak 
Het aroma van de ylang-ylang heeft een niet mis te verstane boodschap: bloemig, bedwelmend en doet ons denken aan het oosten en de tropen. Deze etherisch olie is een aanrader bij psychologische en emotionele moeilijkheden door een gebrek aan zelfvertrouwen.

Ons advies 
Bij deze etherische olie is het vaak alles of niets: je houdt ervan of kunt ze totaal niet verdragen. Deze reactie varieert naargelang het individu maar ook naargelang het stadium in het leven.
Het is een goed idee deze olie te combineren: in gematigde hoeveelheid verhoogt ze elke etherische olie waarmee ze wordt samengevoegd zonder ze te overheersen.


Etherische olie verkregen door distillatie van de bloemen 
Product afkomstig van de biologische landbouw: gecontroleerd door Certisys-BE1


€ 7,40 inclusief BTW

Beschikbaar